Nieuws

Voorspellingen

Bezuinigen

Voorspellingen. Soms is het jammer dat ze uitkomen. Tijdens de Kadernota waarschuwden we al dat het krampachtig vasthouden aan 'het bij de goedkoopste van West-Brabant willen horen' ten koste gaat van mensen met een kleine beurs. Deze raadsbrief bevestigt het helaas.

Als het aan ons ligt, maken we andere keuzes: https://www.bndestem.nl/…/ozb-sterk-beperkt-in-etten-leur-…/

Met 2% OZB-verhoging -gemiddeld €5,77 per jaar voor een huizenbezitter- hoeft de zorgverzekering van mensen die toch al moeilijk rond komen, niet met gemiddeld bijna 155 euro te stijgen. Dat vinden wij wel zo eerlijk, u ook?

'Geen "goedkope" koopwoningen erbij tot 2023'

Het college van Etten-Leur publiceerde een overzicht van de geplande en verwachtte woningbouw tot 2023. Daaruit blijkt dat er maar liefst 473 'dure koopwoningen' (vanaf 325.000 euro) worden gebouwd, tegenover nul 'goedkope koopwoningen' (tot 240.000 euro). Wij vinden dit onacceptabel. Iedereen heeft recht op een goede, betaalbare (koop)woning. Iedereen, dus niet alleen mensen met hoge inkomens. Daarom schreven wij onderstaande brief (met bijlage) aan het college.

Lees verder

Algemene beschouwingen Kadernota 2020-2023

Ieder jaar schrijven de verschillende politieke partijen de zogenaamde 'algemene beschouwingen'. Dit is een reactie op de plannen die het college van Burgemeester en Wethouders voor het aankomende jaar presenteert in de kadernota. Hieronder leest u de bijdrage van onze fractie:

Lees verder

Toezegging verkeerslichten

Op een toezegging van de fractie van GroenLinks heeft het college van B&W actie ondernomen om de verkeersinstallatie aan de kruising Liesbosweg-Schoonhout aan te pakken.

Lees verder

Henk Boot wint Groene Lintje 2019

Zondag 10 maart 2019 was de uitreiking van het Groene Lintje. Ondanks het weer zijn er gelukkig veel mensen aan komen waaien. Dit jaar zijn er drie mensen genomineerd voor het Groene Lintje. Graag zetten we ze allemaal even kort in het zonnetje!

Lees verder

Pagina's