Dirk stelt zich voor!

Iedere maandag tot en met de verkiezingen stelt een van onze kandidaten zich voor. Vandaag is het de beurt aan nummer 3 op onze lijst, Dirk Bergmans.

“Al mijn hele leven woon ik in het prachtige Etten-Leur. En ja, het is aardig geregeld hier, maar het kan beter. Laten we het mooie koesteren en versterken en het minder mooie aanpakken!

Ik heb mijzelf kandidaat gesteld om een duurzamer en socialer geluid te laten horen in Etten-Leur. Dat is precies wat wij gaan doen. Dus stem GroenLinks terug in de gemeenteraad! Stem 21 maart GroenLinks, lijst 8.

Stem je op GroenLinks, dan stem je op een partij met een ontzettend betrokken team. Een team dat zich hard gaat maken voor een mooier Etten-Leur. Niet alleen voor de huidige generaties, maar zeker ook voor de toekomstige. Daarvoor moet Etten-Leur onder andere op korte termijn verduurzamen en groener worden. Dit is iets waarin flink geïnvesteerd moet worden.

GroenLinks staat overduidelijk voor verduurzaming en vergroening, maar ook het sociale en progressieve karakter is wat mij aanspreekt. Een sociale gemeente, dat is waar ik voor sta. Etten-Leur moet een gemeente worden waarin alle inwoners gelijke kansen krijgen. Een gemeente die de inwoners steunt als ze het moeilijk hebben. Een gemeente die de inwoners steunt als ze met mooie initiatieven komen. Dit laatste kan gestimuleerd worden door inwoners meer inspraak te geven en zelf mee te laten denken over hoe zij in hun buurt het leefgenot kunnen vergroten.

Zelf geniet ik ontzettend van het leven in Etten-Leur. Ik heb een hart voor Etten-Leur als stad, maar misschien nog wel meer voor haar tradities en de Etten-Leurse gemeenschap. Voor deze gemeenschap wil ik mezelf de komende vier jaar in gaan zetten. Een punt waar ik me bijvoorbeeld hard voor wil gaan maken is het tekort aan betaalbare woningen voor kwetsbare doelgroepen. Jongeren, starters, alleenstaanden en gezinnen met een lager inkomen komen moeilijk aan een betaalbare woning.

Ik zou mijzelf omschrijven als eerlijk en betrouwbaar. Een krachtige eigenschap van mij is dat ik goed kan luisteren en oprecht geïnteresseerd ben in mensen. Ik denk dat dit tijdens het raadswerk goed van pas zal komen.

Etten-Leur duurzaam en socialer maken is waar ik me samen met GroenLinks de komende vier jaar hard voor ga maken. Stem daarom 21 maart GroenLinks, lijst 8.” #veranderingbeginthier