Dennis stelt zich voor!

Iedere maandag tot en met de verkiezingen stelt een van onze kandidaten zich voor. Vandaag is het de beurt aan onze lijsttrekker Dennis Aerts.

Hoewel ik op plaats 1 van onze kieslijst sta, ben ik als laatste aan de beurt om me voor te stellen. Een deel van mijn team voor verandering heeft u al ontmoet. Ik ben Dennis Aerts en voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ben ik de lijsttrekker voor GroenLinks in Etten-Leur.

Hoewel ik niet de eer had om in Etten-Leur te worden geboren, ben ik hier wel opgegroeid en woon ik hier al mijn hele leven. Sinds 2015 woon ik er samen met mijn vriendin. Ik heb mijn vmbo-opleiding gevolgd aan het Munnikenheide College in Etten-Leur, waarna ik op het Florijn College in Breda mijn mbo-diploma heb gehaald. Op het Florijn College heb ik twee jaar in de medezeggenschapsraad gezeten, omdat ik graag mee wilde denken over hoe het onderwijs daar verbeterd kon worden. Na het mbo heb ik in Rotterdam een jaartje hbo gedaan tot ik, met mijn propedeuse op zak, weer terug in Brabant een opleiding bestuurskunde kon starten aan de Tilburg University.

GroenLinks is voor mij een partij die de mens verkiest boven geld. Je kunt namelijk niet alles uitdrukken in Euro’s. Zorgen voor elkaar is belangrijker dan simpelweg het geld verdelen. Dat is waarom ik me hard wil maken voor deze waarden in de Etten-Leurse politiek. Het zijn de verhalen van en over eenzame ouderen en kinderen die in armoede leven die vragen om een socialere gemeente. Maar Etten-Leur kan niet alleen socialer, het kan ook groener. Wij staan op een moment in de geschiedenis waarop we moeten stoppen met afbreken van onze natuur en moeten starten met het versterken van onze natuur. Ik geloof erin dat Etten-Leur de gemeente kan en zou moeten zijn die het voortouw neemt in de vergroening van onze samenleving. Etten-Leur heeft alles in zich om een voorbeeldgemeente te zijn.

Twee jaar lang heb ik voor GroenLinks Etten-Leur al partijvoorzitter mogen zijn. In die tijd hebben we hard gewerkt aan onze club en is de partij flink gegroeid. Ons team voor verandering telt 21 leden met een groen en sociaal hart. In de campagne zijn we goed zichtbaar geworden en dat zullen we in de aankomende jaren zeker blijven. We gingen samen de wijken in en hebben goed geluisterd naar uw verhaal. Ook dat zullen we in de komende jaren blijven doen. Nu zijn we klaar voor de volgende stap! Op 21 maart komt GroenLinks sterker dan ooit terug in de gemeenteraad van Etten-Leur. Daar geloof ik in en daar hebben we de afgelopen maanden naartoe gewerkt.

De gemeenten zijn nu belangrijker dan ooit. In de afgelopen jaren zijn veel belangrijke taken overgeheveld van het rijk naar de gemeente. Taken zoals jeugdzorg en de Wmo. Grote, belangrijke taken die invloed hebben op ieders leven. Daarnaast is het nu ook de hoogste tijd om onze verantwoordelijkheid te dragen voor de schade die we samen toebrengen aan het milieu. Daar kunnen we iets aan gaan veranderen. Dat doen we samen.

Op 21 maart stemt u niet alleen voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar als u op GroenLinks stemt, stemt u ook voor verandering!

Heb je nog vragen aan Dennis? Dat kan via zijn persoonlijke mail